action scripting not working on export
A Flash Developer Resource Site

Results 1 to 5 of 5

Thread: action scripting not working on export

  1. #1
    KoolMoves Moderator blanius's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Atlanta GA
    Posts
    5,244
    I decided to make a simple invaders type game to learn more about actions. So far so good. it's starting to come together. BUT! when I export to SWF it dosen't work......


    a zip file of everything is at
    http://bretlanius.com/flash/1stgame.zip

    I'm sending it to support as well, but don't really expect an answer.

    Would appreciate it if y'all have a look and see if you can find where I'm going wrong.

    Thanks

  2. #2
    Senior Member zoranvedek's Avatar
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Wagoner OK
    Posts
    892
    I took a look at your game last night and I couldn't get it to export right either. Sorry I couldn't help, but actions are my weak point.

    I would like to see a working version if/when it gets there. You've got a good concept going.

    -Jason

  3. #3
    KoolMoves Moderator blanius's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Atlanta GA
    Posts
    5,244

    hmmm

    Originally posted by a_non_amous
    Hi,

    I took a quick look and I see what your problem is...

    Animations don't work well in moving layers.

    I don't have time to fix it tonight....

    You might try getting rid of the layers and replacing them with child movies.

    If you don't have any success I will fix it tomorrow.

    Regards,
    a_non_amous.
    That would seem to limit the game making ability of 3dFA, that could lead to a lot of child movies quickly.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2001
    Posts
    161

    resolved Only Another point of view

    Originally posted by blanius
    I decided to make a simple invaders type game to learn more about actions. So far so good. it's starting to come together. BUT! when I export to SWF it dosen't work......


    a zip file of everything is at
    http://bretlanius.com/flash/1stgame.zip

    I'm sending it to support as well, but don't really expect an answer.

    Would appreciate it if y'all have a look and see if you can find where I'm going wrong.

    Thanks
    Hi Bret
    I was watching his game.

    I found a problem I think! but not in your game, I tried to make the movement of block single in direction X and works well in the Preview but not in the Browser. Im using List of Actions and Key Input, and the results are such that You obtained.

    A hypothesis between the lack of compatibility between browser and preview, can be that the lists of actions are not updating the variables, leaving fixed the first value that has the variable when Get Property is used.
    To corroborate this Makes a Debug of its variables by intermediate of a Edit Box, exports to your browser and checks it, if they are updated or no.

    In my case, I realize this and when pressing the keys left arrow and right arrow, didnt update in browser the value of the variable in edit box, but in the Preview its OK!

    Ive doubts if it is a problem of the programming of JAVA Script with respect to the update of the variables, I Dont Know

    Another aspect that can influence is times per second that executes the list of Actions, seems as if it was infinitely in loop.

    The exercise has been very productive but Ive also many doubts. I believe that Rob can give a greater explanation to this.

    Joseph.

  5. #5
    KoolMoves Moderator blanius's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Atlanta GA
    Posts
    5,244

    big problem

    Well this is a very BIG issue. I'll be shelving the project for the time being. It was for my education only anyway. Shame I haven't heard a peep from the 3dFa folks about this. Let's hope it's because they are busy at work taking care of it and the other bugs. My short list of them follows.

    animated gif import. transparency doesn't work

    Mask: Only works with layers and child movies

    Child movie: Frequently wont run in edit mode but does in parent movie.

    Crash on export

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




Click Here to Expand Forum to Full Width


HTML5 Development Center

Poll by Flashkit.com