dcsimg
A Flash Developer Resource Site

Results 1 to 9 of 9

Thread: HELP PLZ! Can't mask text!

Hybrid View

  1. #1
    Member
    Join Date
    Feb 2002
    Posts
    45
    I can't simply mask the text for some reason and that really pisses me off. I tried to make text movie, graphics and button but still doesn't work. Plz help me I really need that thing

    Thanks

  2. #2
    Member
    Join Date
    Feb 2002
    Posts
    45
    oh the text is also dynamic

  3. #3
    Moderator enpstudios's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Tampa, Fl.
    Posts
    11,282
    Highlight the text with the text tool.

    Modify > Break Apart

    then go to each letter and

    Modify > Break Apart

    I just tried it it works great !!

  4. #4
    Member
    Join Date
    Feb 2002
    Posts
    45
    the text is dynimic, it's from the file source.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2000
    Posts
    126
    Text masking only works with embedded fonts - you cannot mask system fonts.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Feb 2002
    Posts
    45
    which ones are embedded and if I'm not supposed to have them do you know where to get them?

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2000
    Posts
    126
    Press the "Character" button in the TextField/Dynamic Text properties - you can embed a font or a subset of the glyphs from a font.

    You can embed any of the fonts you have on your system.
    It just means that the glyphs for the font are included in the SWF - a "system font" means that the movie relies on the end-user's system for the font definitions, and can run into the problem of the user not having the font you requested.

    The Flash player relies on the operating system to render system fonts - so it cannot mask them. This is related to the fact that system fonts are not antialiased.

  8. #8
    Member
    Join Date
    Feb 2002
    Posts
    45
    so there is no ANY way to mask a dynamic text?

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2000
    Posts
    126
    Yes - just make sure that the entire font for the Dynamic Text is embedded.

    You can also embed just a subset if you know that you do not need all the characters in the font.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




Click Here to Expand Forum to Full Width

HTML5 Development Center