dcsimg
A Flash Developer Resource Site

Results 1 to 15 of 15

Thread: preloaders are still the devils work.

  1. #1
    Member
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    66
    ok so i am trying to load a GIANT music section
    and i have a java pop up with it s own little AS but when i try it online it just sits and sits then the loader comes up after like a minute of waiting and say 94%, 95%, 96% etc...
    why is it doing that? here is the code i am using
    (if you look at it rember it is 4 megs of songs... so you might have to wait... cable/dsl)
    http://www.coreoftheearth.com click on the bottom flash=fast button then click on the mcs://audio button. (work in progress)

    fscommand("fullscreen", "false");
    fscommand("allowscale", "false");
    total_bytes = _root.getBytesTotal();
    loaded_bytes = _root.getBytesLoaded();
    percent = int((loaded_bytes/total_bytes)*100) ;
    bar.gotoAndStop(percent);
    ifFrameLoaded ("main", 23) {
    gotoAndPlay("main", 1);
    }

  2. #2
    Member
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    66
    anyone???? help? please for some help?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2002
    Posts
    2
    Originally posted by dp80526
    anyone???? help? please for some help?

    patience, grasshopper...

  4. #4
    Mod cancerinform's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    press the picture...
    Posts
    13,448
    I don't know it will help you but may be change int to Math.floor, since int is depricated in MX.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    66

    still same problem

    no dice with teh preloader yet...
    everything i try results are the same...
    about 30 second go by with nothing then the preloader bar comes up with like only 10 % to go...
    ideas?
    d

  6. #6
    Banned
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Montréal, Québec.
    Posts
    25,397
    A lot of preloader questions lately!
    Will post something later tonight!

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    May 2002
    Location
    Seattle WA
    Posts
    171
    thats funny, check out
    http://www.horsehedd.com/audio.htm
    click the song titles at bottum, only basic preloads but similar

  8. #8
    Member
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    66
    any help would be great...
    i just dont understand why the preloader bar wont come up... there is a stop action in the first frame of the main but that shouldnt matter should it...
    i have a cut on my index finger and it really hurts to type.
    thanks again for any help.

  9. #9
    Banned
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Montréal, Québec.
    Posts
    25,397
    fscommand("fullscreen", "false");
    fscommand("allowscale", "false");
    total_bytes = _root.getBytesTotal();
    loaded_bytes = _root.getBytesLoaded();
    percent = int((loaded_bytes/total_bytes)*100) ;
    bar.gotoAndStop(percent);
    ifFrameLoaded ("main", 23) {
    gotoAndPlay("main", 1);
    }
    Where's this script? Is it the whole of it? Can you delete the actual soundtracks (from the library - in a copy of your .fla,) and e-mail it to at oldnewbie@hotmail.com, or post a link to that .fla, so that I can dowload it, and have a look?

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2000
    Posts
    381

    i think...

    ... the problem is the sound. If you are attaching a sound to your movie, it will be loaded first, and after that will be loaded the preloader animation. Attached sound are always loaded in frame 1, even if you place it in other frame. I had the same problem with this site:

    http://www.guth-design.de

    The solution was to place the sound in another movie, and loading it in another level, so i could check if the sound was completely loaded or not, and show it in the preloader.

  11. #11
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2002
    Posts
    23

    Newb answer to a complex problem

    My actionscripting text says the total byte code is getByteTotals() not getBytesTotal(). I dont know it could be a mistake in the text but I figured I should through it out there if the text is right and it is only a grammatical mistake.

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    11
    i have actually the same problem with a site of mine:

    http://www.steinmannbob.ch
    -> section links

    the loading bar starts with only 50-40 percent left to go...

    i couldn't figure the problem out either. i suppose it's the scrollbar component that needs to be loaded BEFORE the preloader.

    can't put that into another movie


    all in all, I slowly begin to think components aren't too flashy... maybe I ought to get back to the old handcoded style flash 5 scrolling bar.

  13. #13
    Member
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    66
    The solution was to place the sound in another movie, and loading it in another level, so i could check if the sound was completely loaded or not, and show it in the preloader.

    ----------------------------

    that is and was the problem...
    i did another movie with the same amount of size... but put the actual song in a mc then tried and the prelaoder worked like it should have...

    alberto sejas wins the grand prize.

    thanks for all the help on this... flash kit is irreplaceable(sp?)
    it's early
    d


  14. #14

    preloader +exported sound symbol

    Originally posted by dp80526
    The solution was to place the sound in another movie, and loading it in another level, so i could check if the sound was completely loaded or not, and show it in the preloader.

    ----------------------------

    that is and was the problem...
    i did another movie with the same amount of size... but put the actual song in a mc then tried and the prelaoder worked like it should have...

    alberto sejas wins the grand prize.

    thanks for all the help on this... flash kit is irreplaceable(sp?)
    it's early
    d
    ----------------------------
    Hey wait ...but even with the sound in a MC (ie a different level) it is still (and needs to be) exported as a symbol. And therefore still loads before frame 1 of the preloader. Please help I still dont get it.?

  15. #15
    Banned
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Montréal, Québec.
    Posts
    25,397
    Get rid of the sound file, and e-mail me your .fla!
    oldnewbie@hotmail.com

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




Click Here to Expand Forum to Full Width

HTML5 Development Center