dcsimg
A Flash Developer Resource Site

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 26

Thread: Is this right???

  1. #1
    Member
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    43

    Is this right???

    on (rollOver) {
    _root.ring_clip.stop();
    _root.news_clip.gotoAndPlay("2");
    }

    on (rollOut) {
    _root.ring_clip.play();
    _root.news_clip.gotoAndPlay("21");
    }

    those commands are assigned to buttons inside of a movie clip (ring_clip)

    i'm trying to get it to play my fading movie clip, but for some reason it just doesn't wanna work for me... any ideas?

  2. #2
    Really this is me..... mentaleruptions's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    WV, USA
    Posts
    1,114
    Well why if those actions are on a button inside the movieclip called ring clip do u have this:
    code:
    _root.ring_clip.stop();



    If the movie clip isnt doing anything or is it ??
    ANd if it was u could just use
    code:
    stop();

    because the button would just work in that movie so no need to target the main timeline like that.

    And where is the faiding clip ?

    My Flashkit Submited Movies:
    Guestbook: V.1.0 V.1.2 V.1.3 V.1.4 PHP Mail Form: V.1.0
    My Deviantart page: Link

  3. #3
    Member
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    43
    the ring clip is fine, it's the news_clip that i'm having trouble with... and i'm using "gotoAndPlay(##)" for a reason...

    the reason is it's fading in on roll over, and fading out on rollout...

  4. #4
    Really this is me..... mentaleruptions's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    WV, USA
    Posts
    1,114
    Ok im not understanding this here because if the button is inside the ring_clip then using _root.ring_clip isnt needed.

    Wanna post ur fla so i can have a look and sort this out ?

    My Flashkit Submited Movies:
    Guestbook: V.1.0 V.1.2 V.1.3 V.1.4 PHP Mail Form: V.1.0
    My Deviantart page: Link

  5. #5
    Member
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    43
    "ring_clip" works fine, it's "news_clip" that i'm having problems fading....


    http://www.thugcrew.net/layout.zip

    /\
    ||
    there it is...

  6. #6
    I tried... dbarbarian's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Berkeley, California, USA
    Posts
    678
    frame numbers cannot be quoted.
    gotoAndPlay(frameNumber);

    frame labels have to be quoted.
    gotoAndPlay("frameLabel");

  7. #7
    Member
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    43
    even un-quoted, it still won't work for me.....

    does it work for u?

  8. #8
    Banned
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Montréal, Québec.
    Posts
    25,397
    No number only frame labels or at least not starting off with a number. And you'd better use a frame label than a frame number, because a frame number is a cumulative frame number and is much more error prone.

  9. #9
    Member
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    43
    how do i set frame labels?

  10. #10
    Banned
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Montréal, Québec.
    Posts
    25,397
    You select the frame, and enter it's label in the frame's properties in the frame's label box.

    BTW, the link to your zip is dead!

  11. #11
    Member
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    43
    http://www.thugcrew.net/~phaze/layout.zip

    there, i left out a part in the link...

  12. #12
    Banned
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Montréal, Québec.
    Posts
    25,397
    You on MX2004? Not me! Can't open it! You should save it as MX.

    But... I'm about to hit the sack! So maybe in the morning if no one else has picked it up!

  13. #13
    Member
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    43
    i can give u a copy of MX 2K4 if u want, jes PM me...

  14. #14
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    2,849
    I wouldn't go around talking about giving away copies of software if I were you...

  15. #15
    Really this is me..... mentaleruptions's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    WV, USA
    Posts
    1,114
    Save the file as MX as i refuse to updrage so ill have it look if u save as MX.

    My Flashkit Submited Movies:
    Guestbook: V.1.0 V.1.2 V.1.3 V.1.4 PHP Mail Form: V.1.0
    My Deviantart page: Link

  16. #16
    Member
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    43
    roger that....

  17. #17
    Member
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    43
    Last edited by xK0D3Rx; 10-14-2003 at 10:10 AM.

  18. #18
    Really this is me..... mentaleruptions's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    WV, USA
    Posts
    1,114
    I keep getting unexpected file formatt when i try and open the fla file.

    My Flashkit Submited Movies:
    Guestbook: V.1.0 V.1.2 V.1.3 V.1.4 PHP Mail Form: V.1.0
    My Deviantart page: Link

  19. #19
    Member
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    43
    ugh.... Flash MX 2004 Pro is starting to piss me off... i'm about to go back and use MX Base...

  20. #20
    Really this is me..... mentaleruptions's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    WV, USA
    Posts
    1,114
    Well once u get a file for me to use ill help u out but until then .
    Just put MX 04 in the trash lol and go back to MX.

    My Flashkit Submited Movies:
    Guestbook: V.1.0 V.1.2 V.1.3 V.1.4 PHP Mail Form: V.1.0
    My Deviantart page: Link

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




Click Here to Expand Forum to Full Width

HTML5 Development Center