dcsimg
A Flash Developer Resource Site

Results 1 to 7 of 7

Thread: dynamic button problem >>>?<<<

  1. #1
    this is a nudist site right?
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    melbourne > australia
    Posts
    64

    dynamic button problem >>>?<<<

    hi. would love your help >

    problem:
    i am using a slider action script which moves a movie clip in relation to the position of the mouse and scrolls through repeating itself.

    the targeted movie clip holds a button within it, of which i want to use to link the viewer to a different page in my wwwsite.

    the button changes when rolled over, however it does not change the location of the main movie when clicked.

    think the solution may be to direct the the site to the _root. or maybe it just cant be done?

    i have attached a test .fla which i have been attempting to solve the problem with so you may see what i am talking about.

    would appreciate what ever help you can offer.


    beers and cheers!


    daveG
    Attached Files Attached Files
    .
    .
    .
    aêr design
    dave@aerdesign.com.au
    www.aerdesign.com.au

  2. #2
    this is a nudist site right?
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    melbourne > australia
    Posts
    64
    by the way the version i am using is MX
    .
    .
    .
    aêr design
    dave@aerdesign.com.au
    www.aerdesign.com.au

  3. #3
    Banned
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Montréal, Québec.
    Posts
    25,397
    MX2004? Or on Mac? Can't open your .fla? Should be saved as MX only, and/or zipped up if you're on Mac.

  4. #4
    this is a nudist site right?
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    melbourne > australia
    Posts
    64
    thanks for your reply.

    it was saved as MX only (2002) and we're also mac based. attached is a version5. hope this works for everyone.
    Attached Files Attached Files
    .
    .
    .
    aêr design
    dave@aerdesign.com.au
    www.aerdesign.com.au

  5. #5
    Banned
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Montréal, Québec.
    Posts
    25,397
    PC users cannot open Mac Flash .flas if they're not zipped up. It works the other way around, but not from Mac to PC.

  6. #6
    this is a nudist site right?
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    melbourne > australia
    Posts
    64
    thanks.

    sometimes the compatibility issues really get to me. it's time we all shared to love!

    attached now for my pc friends is a .zip file.
    Attached Files Attached Files
    .
    .
    .
    aêr design
    dave@aerdesign.com.au
    www.aerdesign.com.au

  7. #7
    Banned
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Montréal, Québec.
    Posts
    25,397
    Yep! You have to add _root to your button's code... And make sure you have it on both buttons symbols within your Symbol 6 clip, and not just on one of them...

    code:
    on (release) {
    _root.gotoAndStop(2);
    }



    Oh! And I'd use a frame_label, rather than a frame number!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




Click Here to Expand Forum to Full Width

HTML5 Development Center