dcsimg
A Flash Developer Resource Site

Results 1 to 12 of 12

Thread: loosing sound when importing mpeg

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    New Orleans
    Posts
    191

    loosing sound when importing mpeg

    I'm loosing the sound when I import an mpeg.
    Is there a way to maintain sound for mpegs?

    Or do I need to use a different video format?

    thanks
    I'm only in it for the pleasure

  2. #2
    Left-Handed Flash User mickbrit55's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NJ USA
    Posts
    1,375
    Hiya

    You can import .mpeg if you have QuichTime 4 or Direct X7 and above installed. Are you making sure that the "Import Audio" box is checked when you import the file?

    Mick

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    New Orleans
    Posts
    191

    I don't understand

    I already have the mpegs from my client.
    They have sound when I view them.

    But when I import them into Flash, they loose their sound.

    I have Quicktime Player version 6.5.

    Why do I need Quicktime? Do I need to export these movies from Quicktime?

    if so, what format do I save them as?

    As I have said, I already have working mpegs. They just don't work when imported into Flash.

    Thanks
    I'm only in it for the pleasure

  4. #4
    Left-Handed Flash User mickbrit55's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NJ USA
    Posts
    1,375
    Hiya

    Any way you can send me one of the files? Either d/l or in email? Then I can test one here and let you know what's going on.

    Mick

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    New Orleans
    Posts
    191

    here's a link to download an mpeg

    www.caillouette.com/Chevron.zip

    don't worry about the quality being bad.

    I just need to puiblish it in Flash with the sound intact.

    Thanks mickbrit55
    I'm only in it for the pleasure

  6. #6
    Left-Handed Flash User mickbrit55's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NJ USA
    Posts
    1,375
    Hiya

    Hmm .... I had no problem at all. Make sure that "Import Audio" is checked. I have included a screen shot of the import settings I used in Sorenson Spark. Let me know if you get it working ok?

    Mick
    Attached Images Attached Images

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    New Orleans
    Posts
    191

    how's it coming mickbrit55

    did you figure out how to import the mpeg?

    thanks again
    I'm only in it for the pleasure

  8. #8
    Left-Handed Flash User mickbrit55's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NJ USA
    Posts
    1,375
    Yes ... read my last.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    New Orleans
    Posts
    191

    it looks like I have different optio0ons

    check out my screens when I import a video

    http://www.caillouette.com/flash_example/


    do I need to download an extension or something? I try to intergrate the sound but it doesn't work.

    I have Flash MX 2004 Pro.

    Why can't I place an mpeg in a flash file with sound?

    thanks
    I'm only in it for the pleasure

  10. #10
    Left-Handed Flash User mickbrit55's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NJ USA
    Posts
    1,375
    Hiya

    Ugh ... I am using MX ... not 2004 Pro. I hear that program has a lot of bugs

    On your screen shot it says that it detects no audio, but it's definitely there because I imported both the audio and video without any problem.

    Maybe you should look in the help files for 2004 Pro, or re-post your question, specifying that you are using Flash MX 2004 Pro. All I can tell you is that it definitely works in MX.

    Mick

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    New Orleans
    Posts
    191

    Mick

    just thought you might want to know,

    I went to your web site and tried to download the files and I got a "page could not be found error"

    thanks for the help anyway.

    Sean Paul
    I'm only in it for the pleasure

  12. #12
    Left-Handed Flash User mickbrit55's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NJ USA
    Posts
    1,375
    Hiya

    I disabled the link for the time being. First stage of the beta-testing is over and I am now into fixing some of the probs and adding new ideas. It will be back up soon so if you want to be included in the next beta-test please send me an email and I will get you on it

    Mick

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




Click Here to Expand Forum to Full Width

HTML5 Development Center