dcsimg
A Flash Developer Resource Site

Results 1 to 10 of 10

Thread: Plese help me

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Lisboa
    Posts
    7

    Plese help me

    Hi,
    I´ve made a Mc with an elastic effect but when I duplicated it, it doesn´t do nothing, maybe a problem with the prototype effect but I can´t understand. Please give me a soluction or an alternative. Thanks.
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Que paso, que paso, vamos ahi? Don Ramon's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    puerto rico
    Posts
    133
    make sure you didnt duplicate instance names as well
    Drink milk!

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Lisboa
    Posts
    7
    Even if I duplicate every mc, button and graphic and give new inst names it doesn´t move like the other mc. I don´t get it.

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Aug 2000
    Posts
    69

    plastic effects

    hi there, can u tell me how to make those plastic effects..? is it possible to make it with fonts also...?? can i look at the fla.

    thnx

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Lisboa
    Posts
    7
    You can try but my problem is when I duplicate de button. It does nothing, it stands still. If You solve the problem please tell me.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Lisboa
    Posts
    7
    You can try but my problem is when I duplicate de button. It does nothing, it stands still. If You solve the problem please tell me.

  7. #7
    Registered
    Join Date
    Aug 2000
    Posts
    69
    hi, y i cant open ur fla..? is this mx2004 version..?
    if yes then pls make it in previous version of flash i.e flash mx

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Lisboa
    Posts
    7
    Yes, it´s a 2004 version. I deleted mx version when i bought de mx2004 but try to open this version (saved as flash 6 in mx2004)
    Attached Files Attached Files

  9. #9
    Registered
    Join Date
    Aug 2000
    Posts
    69
    hey again same problem. i guess this is also a 2004 version.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Lisboa
    Posts
    7
    Ok, I don´t have the mx anymore so let´s try this: download de swf and try to find what may be the problem. The programing is this:

    ------------------on the mc------------------------

    onClipEvent (load) {
    x0 = this._x;
    y0 = this._y;
    }
    onClipEvent (enterFrame) {

    if (pressing) {
    startDrag (this) ;
    xp = this._x - x0 ;
    yp = this._y - y0 ;
    x0 = this._x ;
    y0 = this._y ;
    if (x0 >= 190 || y0>=200 || x0<=90 || y0<=100){
    pressing = 0;
    stopDrag();
    this.x = -this._x+140;
    this.y = -this._y+150;
    this.xp = this.xp*0.9+this.x*0.1;
    this.yp = this.yp*0.9+this.y*0.1;
    this._x += this.xp;
    this._y += this.yp;
    }
    }
    else {
    stopDrag () ;
    this.x = -this._x+140;
    this.y = -this._y+150;
    this.xp = this.xp*0.9+this.x*0.1;
    this.yp = this.yp*0.9+this.y*0.1;
    this._x += this.xp;
    this._y += this.yp;
    }

    }

    -------------on the button inside de mc---------------

    on (rollOver) {
    pressing = 1;
    }
    on (release) {
    pressing = 0;
    }
    on(press){
    getURL("http://www.macromedia.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash")
    }

    Thanks
    Attached Files Attached Files

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




Click Here to Expand Forum to Full Width

HTML5 Development Center