dcsimg
A Flash Developer Resource Site

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 31 of 31

Thread: Variable

  1. #21
    KoolMoves Moderator blanius's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Atlanta GA
    Posts
    5,244
    yes you can pass the filename to the PHP as well. just define it as say myfile="./textfilearea/myfile.txt"

    then in the php it will be available as
    $_POST['myfile']

  2. #22
    Member
    Join Date
    May 2004
    Location
    Netherlands
    Posts
    58

    Last Question ?

    Thanks Blanius,

    Allright, i'am getting somewere now. When i'am ready with the editing script i will upload everything for other people who want to use this.
    There is one little thing i like to add to the movie.

    When i'am typing and i want to make something italic then i use <I>italic</I>. This works because i use the format as HTML option.
    So far so good. But is there a possibility to put the <I> code to a button. So when i'am ready typing i only have to put the cursor at the place were i want the italic font to start and push the button and do the same at the end. That way somebody with no knowledge of HTML codes can make different kind of text. Bold, italic, underline etc etc.

    It seems that i want to make a kind of text editor.
    And if so is it possible to include a image in that peace of text.

    I am happy with what i can do at the moment but not everybody understands the tags you have to use.

    Greetings Rob

  3. #23
    KoolMoves Moderator blanius's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Atlanta GA
    Posts
    5,244
    I don't know of an easy way to do what you suggesst I would imagine it could be done, but not by me.

  4. #24
    Member
    Join Date
    May 2004
    Location
    Netherlands
    Posts
    58

    tags

    Blanius,

    Oke, thanks anyway for all the help you gave me with my problems.
    I tried something like var1=var1+"<i>"
    That works perfectly, but only at the end of the text.
    So everytime i press the button no matter were the cursor is it always put the <i> at the end. Ofcourse that is normal because of the var1=var1+"<i>".

    Maybe there is someone else who can point me to the right direction?

    greetings Rob
    Last edited by RobVos; 01-06-2005 at 06:33 PM.

  5. #25
    Senior Member kusco's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    681

    Not possible

    Hello RobVos,

    Unfortunately there is no method available to insert text as you would like. When you click on a button then you automatically lose focus on the textbox element. Even then there is no method of being able to track the position of the cursor in the textbox when you're editing inside it. All you can do, as you have found, is to append text to the end.
    Cheers,
    kusco
    (3DFA Support Team)

  6. #26
    KoolMoves Moderator blanius's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Atlanta GA
    Posts
    5,244
    hmm I have an idea.....

  7. #27
    KoolMoves Moderator blanius's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Atlanta GA
    Posts
    5,244
    http://bretlanius.com/flash/htmledit.html

    Is this what you where trying to ask for?

    I would have done it just like it is on flash kit forums with a pop up but working with layers is not an option with the current version.

  8. #28
    Member
    Join Date
    May 2004
    Location
    Netherlands
    Posts
    58

    htmledit

    Yes Blanius,

    thats almost like i meant it to be. The only problem is that after typing the text and you want to change a little text in the middle of the writing to bold. At that moment the <b> comes at the end of the writing. As kusco says it is not possible to keep track of the cursor in the text box. But nevertheless it works wunderful.

    (The underline section need to be corrected. Just change the h1 to ul by the script for the underline. But who am i to correct you ;-))

    Well almost everything i needed has been done. I'am a happy guy.
    thanks again for all the work and patience.

    greetings Rob

  9. #29
    KoolMoves Moderator blanius's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Atlanta GA
    Posts
    5,244
    want to see something really strange change the bottom edit box to be the same variable as the non-html one. Very strange result.

  10. #30
    Member
    Join Date
    May 2004
    Location
    Netherlands
    Posts
    58
    i'am not sure what you mean. There is nothing changing. Everything works as before. Infact it is the way i made my own two boxes.
    Because of the same name they display the same.
    Is there something i'am missing ?

    greetings

  11. #31
    KoolMoves Moderator blanius's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Atlanta GA
    Posts
    5,244
    when I tried it here in the preview It was adding all sorts of HTML extra stuff that you could only see in the non-html box. like <font> tags <HTML> tags etc.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




Click Here to Expand Forum to Full Width

HTML5 Development Center