dcsimg
A Flash Developer Resource Site

Results 1 to 10 of 10

Thread: preloader does NOT show until about 90 % download

  1. #1
    Member
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    70

    preloader does NOT show until about 90 % download

    hi all,

    I have what it looks like a minor problem with my preloader....

    I have a news.swf that implements a preloader with the following action script on the second frame:

    stop();

    // this will be called when the preloader finishes animating out
    function onPreloaderOut(){
    preloader_mc.removeEventListener("onPreloaderOut", this);
    gotoAndPlay("SITE");
    }

    // add this timeline as a listener to listen for the 'onPreloaderOut' event
    preloader_mc.addEventListener("onPreloaderOut", this);

    // tell the preloader to start preloading this timeline
    preloader_mc.startPreload(this);

    I also have a preloader.as file that does all the work for the preloading.

    My problemm is that beacause I inherited this class file I am not 100% sure how it works.

    Right now, when it downloads the swf movie it doesn not show the preloader at all until about 80-90% download. the problem with this is that it doesn't tell the user that the movie is been downloaded therefore forcing the user to cancel.

    files are attched.

    you help is appreciated.

    unisa
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Banned
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Montréal, Québec.
    Posts
    25,397
    Guess that's a MX2004 format .fla, so I won't bother downloading it!
    But tell me this, using components, attached movie clips and/or attached soundObjects with linkage set to export on the first frame, in this movie of your's?

  3. #3
    Member
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Berlin
    Posts
    34
    Well, I didnt look at your .fla, but i always recommend using separated preloaders, I mean external swfs- they show up early, because theyre small. (But then dont forget to use globals instead of _root.)
    Last edited by Scimmer; 03-08-2005 at 12:22 AM.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    70
    no oldnewbie.... i don't have anything that is beening exported on the first frame...although I have an mc that it has 'export for action script' linkage property.

    would it help if I re-save the files for you to look at?

    I really need some ones help with this problem.

    unisa

  5. #5
    Banned
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Montréal, Québec.
    Posts
    25,397
    I'll have a look if you save the files in a MX only format.

    You'd have a better chance of getting an answer if your .fla was in a MX only format, and zipped up.

    You would have to save a copy of your MX2004 .fla, (using Save as...) and changing the Document type to MX only in the Save as... window.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    70
    thanks dude,

    here are the files saved in flash mx...so the problem again is that it doen not show the preloader until about 94% of download.

    cheers,

    unisa
    Attached Files Attached Files

  7. #7
    Member
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    70
    hi oldnewbie...

    I am still stuck with thesame problem and cant seem to work it out..

    just wondering if you have had any luck with it?

    unisa

  8. #8
    Novemberain Master
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Void
    Posts
    390
    As you can see in bandwidth profiler, your 1st frame has weight around 1/3 of total movie's weight. When I started download simulation in Flash preloader appeared at 30+ %...


    Never give up...

  9. #9
    Member
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    70
    hi unsteady,

    I quite understand what you have said, but I don't quite know how to solve it. I have very simple tweening in some layers and I the only heavy stuff I can see on the first few frames is the preloader.

    what solution do you recommend?

    regards...

  10. #10
    Member
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Berlin
    Posts
    34
    (again: use external preloaders)
    ~Scimmer ();

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




Click Here to Expand Forum to Full Width

HTML5 Development Center