dcsimg
A Flash Developer Resource Site

Results 1 to 12 of 12

Thread: How to open certain file via Flash

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    25

    How to open certain file via Flash

    How can I open a certain file via Micromedia Flash software, let's say the file format is .doc or .psd, in order to click on the button to open the file in the exact (fit) software for it!
    I mean when I click on 1.doc it will be opened by Microsoft Word, and so on

    thank you all
    Last edited by finf; 04-16-2005 at 05:14 PM.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    173
    on the button there u have to insert a script something like this--


    on(press){
    getURL("yourwordfile.doc");
    }

    Hope this helps u!!





    Kallol

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    25
    thank you my friend

    but i did it this before it will open by Internet Explorer

    i want it to by the same program
    i mean if i open 1.doc it will open by microsoft word
    when i open 1.psd it will open by adobe photoshop

    and so on

    i hope i can explane what i want

    and thank you for all

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    173
    But in my computer it is opening perfectly. Whenever i m clicking the button in Flash a dialog box is coming with 2 radio buttons-----

    1. Open the file from its current location
    2. Save the file to disc

    and below that a checkbox containing a message-------

    Always ask before opening this type of file.



    NOW......

    If u select the OPTION1 and click OK then the .doc file is opening in the MICROSOFT WORD itself.


    That's happening in my computer and this a basic thing.





    Kallol

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    25
    it's not come with me

    when i press the button come for a massge box ask me do want to
    open - save - cancel
    if press open it open direct by Internet Explorer

    there is no another action to use it ?

    am sorry don't angry of me

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    173
    That's a really tricky problem!! UUmmmmmmm......


    If u wish do me a favour...zip the file and send it. If not possible then make a demo file of what u r trying to make with fla(in MX format not 2004) and the .doc file. I will try.




    Kallol

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    173
    Hi finf!!

    I have also made the .doc file forcibly open in IE after clicking the button.

    What I have done let me tell u. I right clicked the .doc file and clicked the open with... option. In the box I forcfully selected the Internet explorer option and checked the box saying ALWAYS USE THE PROGRAMS TO OPEN THESE FILES. After that whenever I m clicking the button it is opening in IE.

    Have ever done mistakenly smthing like that??


    U can forcibly select ur .doc file and make it open with Microsift Word with the same process I mentioned above. Let's see.


    But send the zip file. Let me try.



    Kallol

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    173
    But finf!!

    One thing i m noticing is that....the title bar is showing Microsoft Internet Explorer but the features are looking as same as word document. Will that be a major problem? The user will get the same feeling as Microsoft word.



    Kallol

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    25
    iam sorry too much

    i think the problem is from the microsoft

    because i test it with photo shop file ( 1.psd )
    i work good and it open by photoshop program

    i don't know what i say for you
    am shy from u

    thank you very mush
    Attached Files Attached Files

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    173
    Hi!!

    I m not very sure why is it happening. Sorry for not helping u out of the problem. I have seen the fla....its ok.



    Kallol

  11. #11
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    25
    thank you brother , you don't have to say sorry
    you did your best

    i will try to search to find more answer for my question

    but i'd like to ask you "do you expect action fscommand help me to solve this problem

    best wishes

  12. #12
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    173
    Hey bro!!

    Yeah i only hope u get a better answer for ur problem. I m not too sure if fscommand can help u solve the problem. But u can keep the HOPES ON!! If i get a solution for u, i definitely let u know.

    Heypls do me a favour.....if u get the solution just post it here. If u wish. Thanks.




    Kallol

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




Click Here to Expand Forum to Full Width

HTML5 Development Center