Please test my new game! (smw clone^^)
A Flash Developer Resource Site

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 36

Thread: Please test my new game! (smw clone^^)

  1. #1
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Vienna, Austria
    Posts
    56

    [demo]Monolith's Mario World

    **Update: Finally completed a demo with 2 worlds , new enemys and menu, hud etc... please review thx

    link:
    http://monolith.s02.user-portal.com/mmw2.html



    hi,
    first off.. i'm sorry , because i'm not very good at english

    please don't mind the spelling mistakes..
    i just made this account but i was looking at flashkit for months..
    now, i decided to post my game here to get feedback.
    its called "monolith's marioworld" .. yes, another mario clone^^
    i used mario gfx, because i was too lazy to make my own.
    the engine is half tilebased, half art based.. tilebased for building the maps
    and artbased for collision dedection..
    it runs on my amd xp64 3700+ at 39-40fps, but i haven't tried it on other computers..
    it contains 8 levels(i think) and a boss stage. have fun!
    i'm going on holiday tomorrow and in a week i would be very happy to read your comments..

    here's the link:
    http://members.aon.at/raven-kid/Monolith/mmw.html

    for suggestions, bug reports , please send an email to monolith@gmx.at

    thanks for all comments

    : one last question: is nintendo going to kill me for this?^^
    Last edited by M0nolith; 08-21-2005 at 10:51 AM. Reason: update on game

  2. #2
    Senior Member UnknownGuy's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Canada
    Posts
    1,367
    Wow, from what I played(Not too much) that looks really really cool. It all seems smooth, remind me a lot of the original game. Whether Nintendo will kill you or not, I'm not sure, I think they "could" but it doesn't mean they "would". (Though you never know).

    Some ideas to make the game better are:
    • Use a double tap of of left or right to run, or being hold for more than a moment, extra button not needed
    • This one doesn't matter for me, but you could make the up arrow up instead of a
    • Currently using the 's', if you push it part way through a jump, your speed increases, but it should only help while on the ground. I mean the jump speed should be set once you jump, or max jump speed.
    • This is being picky, but when you hit a mushroom that's moving from underneath from a coin box, it would be cool if it jumped.


    Those are just a few points, looks good!

  3. #3
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Vienna, Austria
    Posts
    56
    thanks for the good comment^^

    ad 1)
    i thought an extra button is the best way for running, because its in the original game
    i will try the double tap method when i'm back from holidays^^

    ad 2)
    i like it that way, also .. the up arrow key is used to open doors

    ad 3)
    wow, thanks.. i didn't notice that.. i will change it.. thanks

    ad 4)
    a week ago i was working on that, but it didn't work.. but i will try again^^

  4. #4
    Senior Member UnknownGuy's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Canada
    Posts
    1,367
    I forgot run was an extra button in the original, its been awhile . Again, plays wonderfully!

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    11
    very good indeed... keepUp the good work..
    PS: in mozilla all i get is a blank page.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Vienna, Austria
    Posts
    56
    Quote Originally Posted by flashFunDev
    very good indeed... keepUp the good work..
    PS: in mozilla all i get is a blank page.

    i think thats because of the wmode = transparent...
    if this would'nt be there the fps would go down to 30

  7. #7
    smile for the camera! jesserules's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    a dark place where people have trouble in flash
    Posts
    720
    it works for me in mozilla.
    i like it. good job.
    My site
    The Current Project is RoboRace.
    Screens Public Beta Coming Soon!

  8. #8
    Senior Member webgeek's Avatar
    Join Date
    Sep 2000
    Posts
    1,356
    It looks and plays well but can you make it larger? Im at 1280x1024 and it looks like a postage stamp on the screen.

  9. #9
    Senior Member random10122's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Sheffield, UK
    Posts
    1,747
    You need to sort out your loading bar.. on 56k it took 5mins to load and there was nothing on the screen until the last 10seconds... Make sure your not exporting all your sprites on frame one.

    fracture2 - the sequel
    fracture - retro shooter
    blog - games, design and the rest

    "2D is a format, not a limitation" -Luis Barriga

  10. #10
    ....he's amazing!!! lesli_felix's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    London UK
    Posts
    1,507
    Very good game, but there's something seriously wrong with the html, try looking at the page in firefox.

  11. #11
    Senior Member fil_razorback's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Paris, France
    Posts
    607
    My fps (on very solw computer) :
    Level 1 : 5 Fps
    Level 2 : 4 Fps
    Bonus : 10 Fps
    Pipe Entry : 11 Fps
    Cave : 5 fps

    Do you hide the tiles that are not on the screen? This comp usually run platformers...

  12. #12
    doItLikeThis
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    :noitacoL
    Posts
    1,080
    Tried alot, could'nt even get it open in I.E 6, the browser loading bar just gets stuck inbetween forever...
    -Aditya

  13. #13
    383,890,620 polygons nGFX's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Germany / Ruhrgebiet
    Posts
    902
    nice game. runs at 31fps on a 2ghz home machine (firefox, haven't tried in IE).

    as webgeek said, a bit tiny (and esp. when viewed at 1600x1400).

    not sure about the nintendo thing, if you use the original levels you just might call it "remake" - i had a chat with the original coders of my cauldron remake (which was kind of cool) - and he liked it ... doubt it will happen with you mario game, though.

    nGFX

  14. #14
    doItLikeThis
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    :noitacoL
    Posts
    1,080
    Ok, played it, very impressive, closest clone I have ever seen.
    -Aditya

  15. #15
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    203
    slows down too much, anytime an enemy came on screen the frame rate dropped to 18
    Tsehehehehehe

  16. #16
    Mondays Fan
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Ross-shire, Scotland
    Posts
    102
    Amazingly close clone. Well done. Frame rate dropped to 24FPS during busy sections on my 3.0 P4 HT.

  17. #17
    PlayerForever adi4x's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    753
    good game... unfortunaly speed is not the best..
    1700 AMD XP /512 ddram
    Levels are great!
    Last edited by adi4x; 08-08-2005 at 04:14 AM.
    Card Games - play many card games free
    Free Games many free online games

  18. #18
    Tetris Downstacker Hasufel's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Near by
    Posts
    247
    Don't listen to them, they don't realize that they were playing this very resolution 10 years ago on their tv So keep the native resolution, it's very good. Simply multiply *2 in the html code the width and height of the swf for those willing to play "big".
    The boss is good. 45500 points. I kept the run button on, as in the original game.
    You're nearly there... add moving platforms. You coded the moving flying ennemies, exactly the same thing for moving platforms
    Also, i miss pipes ... no pipes with secret rooms... add the feature !

    Some bugs:
    - on the flying koopas, when you "unwing" them, mario still falls on them and dies ... no good, as the player can't do anything about that. Maybe make them fall faster.
    - game slows down pretty much some times, i wonder why ?
    - some time to time mario dies even if he lands on the monster's head (i guess u need to adjust a bit the collision, nothing, really)
    - background for parallax on later levels is not joined properly, there is a white line between the junctions
    - some tiles are suffering from flash's 1px alignment bug
    - Sprite of mario mushroomed is decayed by one pixel when he looks up.


    In the original game, if you hit a coin box from under, and an ennemy is on that box, you kill the ennemy.

    Maybe you could also add pressure on the jump: the more you hold the jump, the higher mario goes ... but it's not that important.

    Anyway, the most important thing: where is my YOshiiiiiIIIiiiIIiiiiii

    Very good try. And don't worry about Nintendo. As long as you don't build the SNES along with your game... Keep up the good work.


    [edit] and for all those whining/boasting about resolution, i'm currently under 2560*1024, so what [/edit]
    Last edited by Hasufel; 08-08-2005 at 12:19 AM.
    Bubble Islands - Your arcade puzzle game !
    Dot-invasion Team
    Tales from the code front: stimunation developers blog
    Puzzle Bobble - The arcade port!
    2iceMP framework - Flash Multiuser Server: multiplayer tetris, chess, othello, connect4 ...
    Frozen Bubble - shoot da bubbles!
    The Pi Game - game for geeks

  19. #19
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Vienna, Austria
    Posts
    56
    thx for all the good comments

    new version

    -fire mario
    -castle level added
    -collision dedection improved
    -if you hit a coin box and an enemy is walking on it, the enemy dies now(i hope you know what i mean lol)

    no music this time.. but file size is A LOT smaller

    im glad to read your comments
    Attached Files Attached Files

  20. #20
    Tetris Downstacker Hasufel's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Near by
    Posts
    247
    Nicely done You miss the "container" that holds the mushroom / flower you took when already in fire mode, if hit, it falls down from the container which is on top of screen ... Still flash's 1pixel decay bug on some tiles, weird, u should fix that (put tiles at -.1, -.1 instead of 0 , 0 it should do the trick)
    Shame for the music, it was so good with it. But well, 160k, not bad !
    Bubble Islands - Your arcade puzzle game !
    Dot-invasion Team
    Tales from the code front: stimunation developers blog
    Puzzle Bobble - The arcade port!
    2iceMP framework - Flash Multiuser Server: multiplayer tetris, chess, othello, connect4 ...
    Frozen Bubble - shoot da bubbles!
    The Pi Game - game for geeks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




Click Here to Expand Forum to Full Width

HTML5 Development Center

Poll by Flashkit.com