dcsimg
A Flash Developer Resource Site

Results 1 to 12 of 12

Thread: Anyone have huge headaches cause of IE update and Flash?

  1. #1

    Anyone have huge headaches cause of IE update and Flash?

    So i just deployed my new website design yesterday...

    www.briandoakes.com

    Thankfully I don't use flash that much... only for the home page photo splash.

    So i deployed it yesterday everything was great and then today (after I updated microsoft) I kept getting that stupid tooltip to "Click Enter or Spacebar to activate" thing....

    At first I thought the problem was on my end... till I saw that it worked find in FireFox.

    Thankfully I was able to find the solution for it..
    http://www.pixelmill.com/(dc3i91rvf1...cleID=kb101593

    and fixed it rather quickly. But I only had one file to fix....

    I am curious how this affected some of you more Flash Intensive designers and having to fix your sites? or did you just say skip it, and not bother recoding each page?

  2. #2
    Moderator enpstudios's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Tampa, Fl.
    Posts
    11,282
    I have had to change all my flash sites, big pain in the a$$ !!

    I use the Flash Object

  3. #3
    I tried using the Flash Object..

    To be honest with you, I found it more complicating than the other method..

    Maybe I just didnt do it right.

  4. #4
    Moderator enpstudios's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Tampa, Fl.
    Posts
    11,282
    As long as it works

  5. #5
    Quote Originally Posted by estudioworks
    As long as it works
    Yeah...

    I was able to get the flash file working... but I use a JavaScript drop down menu on my site: www.briandoakes.com and when i used Flash Objects the drop downs get hidden behind the flash...

    I couldnt figure out how to fix this.

  6. #6
    Moderator enpstudios's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Tampa, Fl.
    Posts
    11,282
    So this other method solved that problem ?

  7. #7
    Quote Originally Posted by estudioworks
    So this other method solved that problem ?
    yeah... but I realized why I had a problem with Flash Objects and my drop downs..

    I forgot to set wmode=transparent to allow the drops downs to show..

    once I did that Flash Object worked great.

    I prefered Flash Object to the previous method... because from a SEO standpoint having any <NOSCRIPT> is usally not good, and it looks like Flash Object will allow me to create content that will appear for users who dont have Flash installed.

    thanks!

  8. #8
    Moderator enpstudios's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Tampa, Fl.
    Posts
    11,282
    Yeah but the wmode=transparent doesn't work in all browsers

  9. #9
    Quote Originally Posted by estudioworks
    Yeah but the wmode=transparent doesn't work in all browsers
    word...

    I tested it in latest versions of IE, FireFox, Netscape and Opera.... all seem to work.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    1
    Quote Originally Posted by GraphicArtist88
    I tried using the Flash Object..

    To be honest with you, I found it more complicating than the other method..
    that's funny, the article you linked to says this now:

    "Update 3/23/06 An easier solution is to use the FlashObject embed script to embed your Flash movie into your web site. We have a tutorial that explains that here: Flash Detection Using FlashObject While you can still follow the instructions below, we recommend the FlashObject embed script because it's easy to use and it includes Flash detection as well."


  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    111
    Can someone help me out with this, the pixelmill info tells me i need to embed a .js file but i can't seem to find that ... sorry i'm late into this but just come across this.

    Thanks
    Trying deperately to understand
    actionscript

  12. #12
    Quote Originally Posted by deconcept
    that's funny, the article you linked to says this now:

    "Update 3/23/06 An easier solution is to use the FlashObject embed script to embed your Flash movie into your web site. We have a tutorial that explains that here: Flash Detection Using FlashObject While you can still follow the instructions below, we recommend the FlashObject embed script because it's easy to use and it includes Flash detection as well."

    LOL, yeah...

    In a rush to get my site working, I didnt even see the BIG BOLD RED letters that said there was a update with a easier fix.

    So originally I did the longer more complicated one and it worked..

    then when i tried to go back and do the easier one, I ran into a problem, because I was missing something in the code... once I realized the mistake, I fixed it and switched over to the easier Flash Object one.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




Click Here to Expand Forum to Full Width

HTML5 Development Center