dcsimg
A Flash Developer Resource Site

Results 1 to 3 of 3

Thread: xml gallery problem...this is weird?? help !

Hybrid View

  1. #1
    Member
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    79

    xml gallery problem...this is weird?? help !

    hey all amazing followers of flash,

    I have encountered yet another problem loading a swf with an xml gallery into a bigger swf.

    Basically, I have a mainsite.swf which loads in sections of the site as external smaller swfs.

    One of these swfs, ' gallery.swf ' when viewed on its own works fine, however when I load it into the ' mainsite.swf ' it doesnt work at all ; no images.

    I managed to figure out the last problem I had with loading in xml text but this one comes at a time of a major deadline. I really need some urgent help.

    here is the actionscript I have on the ' gallery.swf '

    ///////////////////////////////////////////////////////////



    function loadXML(loaded) {
    if (loaded) {
    xmlNode = this.firstChild;
    image = [];
    description = [];
    total = xmlNode.childNodes.length;
    for (i=0; i<total; i++) {
    image[i] = xmlNode.childNodes[i].childNodes[0].firstChild.nodeValue;
    description[i] = xmlNode.childNodes[i].childNodes[1].firstChild.nodeValue;
    }
    firstImage();
    } else {
    content = "file not loaded!";
    }
    }
    xmlData = new XML();
    xmlData.ignoreWhite = true;
    xmlData.onLoad = loadXML;
    xmlData.load("images.xml");
    /////////////////////////////////////
    listen = new Object();
    listen.onKeyDown = function() {
    if (Key.getCode() == Key.LEFT) {
    prevImage();
    } else if (Key.getCode() == Key.RIGHT) {
    nextImage();
    }
    };
    Key.addListener(listen);
    previous_btn.onRelease = function() {
    prevImage();
    };
    next_btn.onRelease = function() {
    nextImage();
    };
    /////////////////////////////////////
    p = 0;
    this.onEnterFrame = function() {
    filesize = picture.getBytesTotal();
    loaded = picture.getBytesLoaded();
    preloader._visible = true;
    if (loaded != filesize) {
    preloader.preload_bar._xscale = 100*loaded/filesize;
    } else {
    preloader._visible = false;
    if (picture._alpha<100) {
    picture._alpha += 10;
    }
    }
    };
    function nextImage() {
    if (p<(total-1)) {
    p++;
    if (loaded == filesize) {
    picture._alpha = 0;
    picture.loadMovie(image[p], 1);
    desc_txt.text = description[p];
    picture_num();
    }
    }
    }
    function prevImage() {
    if (p>0) {
    p--;
    picture._alpha = 0;
    picture.loadMovie(image[p], 1);
    desc_txt.text = description[p];
    picture_num();
    }
    }
    function firstImage() {
    if (loaded == filesize) {
    picture._alpha = 0;
    picture.loadMovie(image[0], 1);
    desc_txt.text = description[0];
    picture_num();
    }
    }
    function picture_num() {
    current_pos = p+1;
    pos_txt.text = current_pos+" / "+total;
    }


    /////////////////////////////////////////////

    I would really appreciate any pointers on where I might be going wrong, as I said it shows up fine when viewed on its own but not when loaded into the main site

    any solutions??

    cheers

    suzi

  2. #2
    Member
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    79
    anyone? ...

  3. #3
    Member
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    79
    seems someone else has got exactly the same problem ....

    http://www.actionscript.org/forums/a.../t-102143.html

    with no solution

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




Click Here to Expand Forum to Full Width

HTML5 Development Center