dcsimg
A Flash Developer Resource Site

Results 1 to 7 of 7

Thread: Button Roll Over

Hybrid View

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    16

    Button Roll Over

    Hi,
    I am new to AS3 and Flash CS3.

    I would like to know how I can simply get the play, pause and rewind button to have 2 different roll overs each,

    example: I have 3 play buttons overall,

    1. PlayButtonNormal
    2. PlayButtonOver
    3. PlayButtonDown

    what action script do I need to make the roll over possible and where do I have to insert the AS in the file?

    Hope I'm not asking for too much, sorry I'm still a amateur rookie >


  2. #2
    lemon juice hurts your eyes florianvanthuyn's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Merelbeke, Belgium
    Posts
    546
    I don't really get what you're asking.

    You want to have a normal, a rollover and a rollout state for your buttons, which are play, pause and rewind?

    Am I correct? Because you're talking about 2 different rollover's and it made me confused

    And are they supposed to control the main timeline, or that of a movieclip?

    I'll help you as soon as you post an answer
    Florian Vanthuyne

    WAR AGAINST SOLVED THREADS
    mark yours as Resolved under Thread Tools!

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    16
    I have attached the link to an example FLV player which I am trying to understand, if you click inside the buttons, there are 3 other buttons but they don't seem to roll over, I looked at the script but I don;t know how to make it work>

    I think the action script to look at is:

    stop();
    this.upLinkageID = "PlayButtonNormal";
    this.overLinkageID = "PlayButtonOver";
    this.downLinkageID = "PlayButtonDown";
    this.disabledLinkageID = "PlayButtonDisabled";


    thanks for the help
    Last edited by solutionize; 06-10-2008 at 09:24 AM.

  4. #4
    lemon juice hurts your eyes florianvanthuyn's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Merelbeke, Belgium
    Posts
    546
    Hmm, I can see that these aren't buttons or MC's, but Components, and I never work with those things because of their big size and because you can add animations and stuff to things you make yourself.

    Try replacing them with a button symbol (which will automatically show the rollover/normal/pressed state), or with an MC if you know how to do that (that will require some extra EventListeners and some framelabels inside of it).

    But if you want to use these, I guess u should wait for someone with knowladge about components.
    Florian Vanthuyne

    WAR AGAINST SOLVED THREADS
    mark yours as Resolved under Thread Tools!

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    16
    I know how to do button rollovers in action script 1 but because half of the actionscript in this file are in action script 3, flash doesn't allow me to mix action script 1 + 3 together so I am obliged to make buttons in AS3 style but I have no idea how to do that>

  6. #6
    lemon juice hurts your eyes florianvanthuyn's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Merelbeke, Belgium
    Posts
    546
    I've took the style of the Components and put them into regular btn symbols, see attachment.

    It works just like it used to work, only now, the rollOvers and press states work.

    Is it this xhat you wanted, or did you just want to know how to make button actions in AS3?
    Last edited by florianvanthuyn; 06-10-2008 at 09:54 AM.
    Florian Vanthuyne

    WAR AGAINST SOLVED THREADS
    mark yours as Resolved under Thread Tools!

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    16
    oh that is great thanks for the tip >

    merci>

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




Click Here to Expand Forum to Full Width

HTML5 Development Center