Flash CS4 - Bug list
A Flash Developer Resource Site

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 22

Thread: Flash CS4 - Bug list

  1. #1
    Mod cancerinform's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    press the picture...
    Posts
    13,448

    Flash CS4 - Bug list

    This thread is to report problems with Flash CS4.


    Problem 1: Flash crashes when a Blur filter is applied to a TextLine object.
    Correction: It was not the Blur filter but this line, which caused a crash:
    trace(tb.findNextWordBoundary(5));
    whereby tb is a TextBlock element.
    Last edited by cancerinform; 12-10-2008 at 02:21 PM.
    - The right of the People to create Flash movies shall not be infringed. -
    | www.Flashscript.biz | Flashscript Biz Classes/Components |

  2. #2
    ___________________
    Join Date
    May 2004
    Posts
    3,174
    MP3 files sampled at 42000hz and greater will not behave appropriate. play will occassionally stop at somewhat random positions, usually fairly deep into the sound channel's position. bug was observed when arriving at these positions by either natural progression (listening to track from 0), or arriving via sound.play(position) method calls.

    fix: resample audio files to less than (?) 42000. i ended up using 24000 which worked across all files (many very long, 15 minutes +). at over 42000 and up, failure was consistent. i don't know the exact range that'll produce acceptable behavior.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    25
    I'm reporting this as a bug also. It seems that not everyone has had this issue, but I can't get rid of it for the life of me, and I know some other people have had it.

    When you try and use multiple short sounds (for example in your average flash game), playing them quickly and together will result in horrible sound delays, and I also found it broke my event listeners for the duration of the sound. It wreaked general havoc, one may say.

    Solution for me was to dig out the old CS3 program. Would you believe, the exact same file compiled from CS3 with no sound bugs.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Minneapolis
    Posts
    2,127

    Text changes location in same file between PC and Mac, fla and swf

    I am adding this post to the bugs list as it received no replies but I am starting to get emails from people reporting that they are having this same problem and asking if I have found a solution which I have not.

    working with CS4. when I am at the office I am working on a PC (windows XP).
    When I go home and work on the same file I am using CS4 on a mac OS 10.5.

    It started with a long line of text I had set in a long narrow background bar. I would notice it appeared too high so I would move it down. Then I would find myself moving it up.

    I did this a few times thinking I must have just nudged it by mistake. Then I realized something was going on. Last night at home on the mac, I spent quite a while laying out many static text boxes perfectly on an 18 pixel vertical grid.
    Today I opened that file at work and all off the text sat exactly 3 pixels below the grid line.

    It is the exact same file, both machines have the exact same font files.

    has anyone seen this?

    It is not just in the design environment.
    It displays differently when I test the movie, play the swf, or view it in a browser.
    The swf made on my PC shows the text lower. Open the same file and export to swf on mac and the text is higher.

    obviously it is a little difficult to clearly explain such a visual problem in words.
    So I have put up a page with an explanation and screen captures of the same file done on PC and mac. That should make things pretty clear.

    http://www.gasolicious.com/flashstuf...t_problem.html

    I do not really expect anyone to fix this, it seems like a bug.
    Last edited by mgason; 04-16-2009 at 03:28 PM.

  5. #5
    ___________________
    Join Date
    May 2004
    Posts
    3,174
    Quote Originally Posted by mgason View Post
    the text sat exactly 3 pixels below the grid line.

    It is the exact same file, both machines have the exact same font files.

    has anyone seen this?
    Yes, I've experienced it too. I'm not sure it's limited to CS4 or Player 10, and it doesn't seem to be consistent across all Macs. I work on PC, but on a job a few weeks ago, several of the client's employees were on Mac - this "behavior" showed up for at least 2 of them - it might have affected the others and just didn't get mentioned.

  6. #6
    Mod cancerinform's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    press the picture...
    Posts
    13,448
    I noticed a couple of problems with CS4 on a mac.
    1. CS4 crashes quite often, did not experience with CS3.
    2. Even I have certain fonts installed, CS4 does not recognize these as system fonts and asked me to substitute them.
    - The right of the People to create Flash movies shall not be infringed. -
    | www.Flashscript.biz | Flashscript Biz Classes/Components |

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Minneapolis
    Posts
    2,127
    please report it here at the Adobe bug list, the more people with this problem who speak up the better

    http://www.adobe.com/cfusion/mmform/...?name=wishform

    Mark

  8. #8
    Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    65

    Strange things happen when testing movies

    This may be a graphics card conflict, but sometimes when I test a movie the player will go blank. Actually it goes to the background color. I can bring the content back by resizing the window. Running OSX 10.5.6 on 2x3.2 GHz Quad-Core Intel Xeon, NVIDIA GeForce 8800 GT.

  9. #9
    Mod cancerinform's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    press the picture...
    Posts
    13,448
    CS4 update can be downloaded.
    - The right of the People to create Flash movies shall not be infringed. -
    | www.Flashscript.biz | Flashscript Biz Classes/Components |

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1
    One thing that's funny.
    Try to run a ExternalInterface.call to a javascript-function in a ENTERFRAME function, on a mac.
    Then ad a timeline animation to the scene.

    Then you will see that the fps changes and increases.

  11. #11
    Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    68

    drawings stay invisible in flash cs4 + crash ?

    Hi,

    i can not draw anything in cs4 ???
    I use colours
    The layer is shown and a normal layer
    When i use the subselection tool and click on something i have drawn (that is invisible) i get the lines and curves and adjustment points. But never a real line of filling.
    When i try to publish, it crashes, always.
    I updated to 10.0.2 and now it crashes even more.

    Working on mac, os/X 10.5.8

    Cannot find anything on this on the net ???

    Help

    B

  12. #12
    Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    68

    invisible drawings

    it only happens when i use a AS3 document, in a AS2 document everything works fine.

  13. #13
    advancing in AS virtualeve's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    berlin, germany
    Posts
    129
    in properties of bitmaps i don't have the option "use imported jpeg data" anymore. the checkbox is missing. any suggestions?

    thx
    eve

    edit: found the reason. doesn't work with progressive JPGs. resolved!
    Last edited by virtualeve; 01-22-2010 at 01:49 PM.
    FORM IS JUST A 4-LETTER WORD

  14. #14
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    7

    Filters tab missing

    The filters tab is missing. Tried everything and still nothing.

  15. #15
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Minneapolis
    Posts
    2,127
    Its not a tab
    Its the last item on the properties panel when a mc is selected on stage.
    select a movie clip on stage and scroll down your properties panel
    should go
    position and size
    3d position and view
    color effect
    display
    filters

  16. #16
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    7

    thanks for the reply

    Yes, that's what I was talking about. Check out the attachment. It just isn't there where it's supposed to be.
    Attached Images Attached Images

  17. #17
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Minneapolis
    Posts
    2,127
    I don't think it falls under the bug umbrella, as its there for pretty much everybody else.
    No one really takes much notice of this old thread as CS5 is on the horizon.
    If you want help with it I would suggest posting on the general flash board see if anyone else has had the problem.

    have you done a uninstall and re-install?
    I know when I installed the first time I had issues, I could not select anything on stage by clicking on it, only by clicking a frame in the timeline!
    A re-install fixed it.

  18. #18
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    7
    I did reinstall, doesn't work. I found an answer (not a solution) on the Adobe forum. It seems that the file I opened in CS4 was generated in Flash MX and under As2. That's why I couldn't see the Filters tab. If I open a new document the filters menu appears. Thanks anyway.

  19. #19
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1

    SpaceBar not work for handtool.

    Hi I am just registered for this forum.
    I just found a bug and here is scenario du reproduce the bug.
    When stage is zoomed.
    Try to zoom out to 100% using double click of zoom option in tools.
    After it spacebar is not working to use handtool.

  20. #20
    Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    44
    Don't know if this is flash or my pc... maybe you'll be able to tel me..
    The instance name text field and endeed most text fields in most panels seem to show an other palen onderneeth when i cilck outside the text field. It goes all grey sometimes showing the corner of a button... Can someone help?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




Click Here to Expand Forum to Full Width

HTML5 Development Center

Poll by Flashkit.com