dcsimg
A Flash Developer Resource Site

Results 1 to 9 of 9

Thread: AS2 Date and time formatting

  1. #1
    Member
    Join Date
    May 2008
    Posts
    70

    AS2 Date and time formatting

    Hi, I'm importing text into a datagrid which works fine (thanks to a_modified_dog) I now need to convert two of the nodes from the xml into a format that is usable. One is in milliseconds and the other is in date format.
    If the node reads:
    <n_StartDateSort>20090531</n_StartDateSort> I need it to read 31.05.2009
    <c_Result1>119615000</c_Result1> I need it to read 33:13.35

    My files are attached (Flash version 8).
    I would really appreciate some help as I don't seem to be getting anywhere.


    MY XML LOOKS LIKE THIS

    <Sports>
    <DocInfo>
    <Timezone>CET</Timezone>
    <ContentType>Results</ContentType>
    <Language>en</Language>
    </DocInfo>
    <Ranking>
    <Header>
    <n_CompetitionID>131</n_CompetitionID>
    <n_CompetitionCode>8</n_CompetitionCode>
    <n_CompetitionSet>0</n_CompetitionSet>
    <n_CompetitionLevel>0</n_CompetitionLevel>
    </Header>
    <Detail>
    <n_StartDateSort>20090531</n_StartDateSort>
    <c_Athlete>Denis Martin</c_Athlete>
    <c_Result1>119615000</c_Result1>
    </Detail>
    <Detail>
    <n_StartDateSort>20090530</n_StartDateSort>
    <c_Athlete>Martin Johns</c_Athlete>
    <c_Result1>119515000</c_Result1>
    </Detail>
    <Detail>
    <n_StartDateSort>20090529</n_StartDateSort>
    <c_Athlete>David Lee</c_Athlete>
    <c_Result1>119415000</c_Result1>
    </Detail>
    </Ranking>
    </Sports>


    MY CODE LOOKS LIKE THIS

    var my1_XML = new XML();
    my1_XML.ignoreWhite = true;

    myDg_dg.removeAll();
    myDg_dg.removeAllColumns();
    my1_XML.load("data.xml");
    my1_XML.onLoad = loadmy1XML;
    header = 1;

    function loadmy1XML() {
    wholeXML = this.firstChild;
    rankings = wholeXML.childNodes[1];
    nodeLength = rankings.childNodes.length;

    for (var i:Number = 1; i<=nodeLength-1; i++) {
    len = rankings.childNodes[i].childNodes.length;
    for (var j:Number = 0; j!=len; j++) {
    nName = rankings.childNodes[i].childNodes[j].nodeName; trace(nName);
    // n_StartDateSort
    if(nName == "n_StartDateSort"){
    n_StartDateSort = rankings.childNodes[i].childNodes[j].childNodes; trace("***"+n_StartDateSort);
    }
    // c_Athlete
    if(nName == "c_Athlete"){
    c_Athlete = rankings.childNodes[i].childNodes[j].childNodes; trace("***"+c_Athlete);
    }
    // c_Result1
    if(nName == "c_Result1"){
    c_Result1 = rankings.childNodes[i].childNodes[j].childNodes; trace("***"+c_Result1);
    }
    } // end for j
    if(header == 1){
    myDg_dg.addItem({Start:n_StartDateSort, Athlete:c_Athlete, Time:c_Result1});
    }

    var myDP_array:Array = new Array({Start:n_StartDateSort, Athlete:c_Athlete, Time:c_Result1});

    } // end for i
    }; // end function

    myDg_dg.addEventListener("headerRelease",listener_ obj);
    Last edited by Embussy; 10-30-2009 at 01:49 AM.

  2. #2
    FK'n_dog a_modified_dog's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    "aaarf"
    Posts
    9,176
    for Date, make use of substr to strip out the date format
    for Result, do some Math with the milliseconds

    PHP Code:
    // n_StartDateSort
    if(nName == "n_StartDateSort"){
    StartDate rankings.childNodes[i].childNodes[j].childNodes;
    d_day StartDate.toString().substr(6,2);
    d_mon StartDate.toString().substr(4,2);
    d_yr StartDate.toString().substr(0,4);
    n_StartDateSort d_day+"."+d_mon+"."+d_yrtrace("***"+n_StartDateSort);
    }
    // c_Athlete
    if(nName == "c_Athlete"){
    c_Athlete rankings.childNodes[i].childNodes[j].childNodestrace("***"+c_Athlete);
    }
    // c_Result1
    if(nName == "c_Result1"){
    c_Result1 rankings.childNodes[i].childNodes[j].childNodes;
    Result1 parseInt(c_Result1);
    hr 1000*60*60;
    hrs Math.floor(Result1/hr);
    remain1 Result1-(hrs*hr);
    min 1000*60;
    mins Math.floor(remain1/min);
    secs = (remain1-(mins*min))/1000;
    c_Result1 hrs+":"+mins+"."+secstrace("***"+c_Result1);
    }
    // end for j 

  3. #3
    Member
    Join Date
    May 2008
    Posts
    70
    Thanks a_modified_dog, that works perfectly with the Datagrid, after I got it all running I noticed a few nodes display &amp; or &apos;
    The actual nodes in the xml look like this.......but display like this
    <c_Team>Acqua & Sapone</c_Team> = Acqua &amp; Sapone
    <c_Team>Caisse d'Epargne</c_Team> = Caisse d&apos;Epargne

    I've had a good look around to try and find a solution but I can't use CDATA as I can't edit the xml and I've added the line of code - myDg_dg.embedFonts = true; but that doesn't work. Do you know how to make it work please?

    Thanks again
    Embussy

    THE CODE I USE FOR THE DATAGRID LOOKS LIKE THIS
    var myDg_dg:mx.controls.DataGrid;

    myDg_dg.setStyle("fontFamily", "Arial");
    myDg_dg.setStyle("headerSelectionColor", 0xFFFFFF);
    myDg_dg.setStyle("headerBottomColor", 0xFFFFFF);
    myDg_dg.setStyle("alternatingRowColors", ["0xF0F0F0", "0xFFFFFF"]);
    myDg_dg.setStyle("rollOverColor", "0xF0F0F0");
    myDg_dg.setStyle("selectionColor", "0xF0F0F0");
    myDg_dg.setStyle("selectionDuration", 0);
    myDg_dg.embedFonts = true;
    myDg_dg.setStyle("useRollOver", false);
    myDg_dg.selectable = false;
    myDg_dg.setStyle("fontSize",13);
    myDg_dg.rowHeight = 20;
    myDg_dg.setStyle("borderStyle", "none");
    myDg_dg.setStyle("vGridLines", true);
    myDg_dg.setStyle("hGridLines", false);
    myDg_dg.setStyle("fontColor", 0xFFFFFF);
    myDg_dg.showHeaders = true;
    myDg_dg.setStyle("color", "0x000000");

  4. #4
    FK'n_dog a_modified_dog's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    "aaarf"
    Posts
    9,176
    can you post a new zip file containing your fla ( Flash version 8 for me )
    and your xml file, as your code above contains no reference to the
    c_Team node that you are having problems with

    plus - does your xml file include an encoding tag ?
    like this - <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1" ?> or a variation of this ?
    if so try adding this to your fla - system.useCodepage = true;

  5. #5
    Member
    Join Date
    May 2008
    Posts
    70
    Hi a_modified_dog, I have attached a new zip file
    Thank you for your help
    Last edited by Embussy; 10-30-2009 at 01:49 AM.

  6. #6
    FK'n_dog a_modified_dog's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    "aaarf"
    Posts
    9,176
    add this to the top of your code. ( converts &amp; and &apos; only)

    ps..does the xml have a declaration ? - <?xml version="1.0" encoding="etc..?>
    can you post a link to the xml source ?

    PHP Code:
     function entityToTxt(theSource) {
    if (!
    entityArrays) {
    HTMLentities = new Array();
    TXTentities = new Array();
    HTMLentities[0]="amp";
    TXTentities[0]="&";
    HTMLentities[1]="apos";
    TXTentities[1]="\'";
    entitiesLENGTH HTMLentities.length;
    entityArrays true;
    }

    if(
    entityArrays){
    "";
    theSource.split("&");
    a[1] = a[1].split(";");
    for (
    i=0entitiesLENGTHi++) {
    if(
    a[1][0] == HTMLentities[i]){
    a[1][0] = TXTentities[i];
    }
    }

    if(
    a[1]==undefined){
    return 
    a[0]
    } else{
    return 
    a[0]+a[1][0]+a[1][1];
    }
    }    
    }; 
    and change this line -
    PHP Code:
    c_Athlete rankings.childNodes[i].childNodes[j].childNodes
    to -
    PHP Code:
    c_Athlete entityToTxt(rankings.childNodes[i].childNodes[j].childNodes.toString()); 
    Last edited by a_modified_dog; 06-15-2009 at 09:34 AM. Reason: tidy up undefined

  7. #7
    Member
    Join Date
    May 2008
    Posts
    70
    Hi a_modified_dog, Thanks very much for the code. It works perfectly for the nodes that have &amp and &apos but everything else that doesn't gets 'undefinedundefined' added to the end of it.

  8. #8
    FK'n_dog a_modified_dog's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    "aaarf"
    Posts
    9,176
    hmmm. strange. i edited the script above to avoid that.
    (Yesterday at 02:34 PM. Reason: tidy up undefined )

    if(a[1]==undefined){
    return a[0]; // if no "&" is found return the athlete name
    } else{
    return a[0]+a[1][0]+a[1][1]; // "&" was found, return the split elements
    }


    can you please post the url you are receiving the xml from
    so we are both using the same file. then i can test more thoroughly.

  9. #9
    Member
    Join Date
    May 2008
    Posts
    70
    Hi, Sorry my fault, I tried it again in the file I sent you and it works perfectly but when I put it into the project I'm trying to make work it gives me the 'undefinedundefined' I'll have a look and see if I can fix it myself, this action script is a real brain scrambler but madly enough its actually starting to make sense finally. Is it possible to have a loader for an xml file as some of them are nearly 300kb. I have uploaded one of them to http://www.baselinetestsite.com/data.xml.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




Click Here to Expand Forum to Full Width

HTML5 Development Center