A Flash Developer Resource Site

Results 1 to 6 of 6

Thread: Tracking codes within flash

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    94

    Tracking codes within flash

    Hi,

    I'm making a Flash piece consisting of a few different pages and clicks to take you to different chapters. The company I'm making it for have sent me URL's of pages that will track the person on it - what page they're on, what chapters they view etc.

    So, where do I put these url's?

    If I put them in a getURL won't that just redirect the person away from the page with the SWF in it?

    Thanks, Dave

  2. #2
    Moderator whispers's Avatar
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    CFA2h (respect the HEX)
    Posts
    12,755
    Im not sure you or your client are 'on the same page'??

    Flash is like a 'container' all the magic happens inside...and you do NOT jump from URL or URL..because you load content internally and jump to different frames/scenes..all internally.

    You would either have to make each page/chapter a new URL/page..

    or possibly look into SWF Address or something?

  3. #3
    Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    94
    Thanks for the reply, but imagine when you have a flash form and you press "submit" and flash submits a name and email address (for example) to a page, surely you can do that without leaving the page? The way I see it it would be similar?

    Tell me I'm wrong!

  4. #4
    Moderator whispers's Avatar
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    CFA2h (respect the HEX)
    Posts
    12,755
    oh..if thats what you need to do.. thats different..

    you can use getURL() or better yet use a LoadVars object..

    the rest depends now at you need to do.. what data you need to send..what data (if any) you are wanting to get back..etc

  5. #5
    Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    94
    I reckon LoadVars sounds like the one to use... thanks man!

  6. #6
    Moderator whispers's Avatar
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    CFA2h (respect the HEX)
    Posts
    12,755
    no problem.. I believe there is alink in my footer for an example..

    you can send, load or sendAndLoad... depending on your needs.

    http://board.flashkit.com/board/showthread.php?t=686752

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




Click Here to Expand Forum to Full Width

HTML5 Development Center